Gepubliceerd op: vrijdag 24 januari 2020

LL114: Joris Denoo – Thuiskomen, old skool

 

In mijn tuin ligt een verloren tennisbal.
Vroeger had ik geschreven: onze tuin.
Er is bijna niemand meer om die op te rapen,
iets te roepen en wellicht terug te gooien

naar de buren die ook al uitgebloeid zijn
wat thuisblijvend nageslacht betreft.
Maar wat doet die tennisbal hier dan?
Misschien komt hij wel van heel ver.

Dat balletje drukt me met mijn neus
tegen het venster van een eeuwigheid.
Dagenlang draag ik mijn beste kleren.
Ik mis het kind met al zijn vragen.

Is dat een ace daar in de tuin?

___

 

Joris Denoo  foto door Paul Decloedt

Joris Denoo

foto door Paul Decloedt

 

Joris Denoo (Torhout, 1953) schrijft poëzie, proza en toneelteksten. Recente publicaties zijn Upperdog (proza), Zwaartekracht (poëzie) en Verlichte gedichten (leerboek over omgaan met poëzie). Hij won o.a. de Guido Gezelle Poëzieprijs en de Toneelprijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Over de auteur