Gepubliceerd op: donderdag 14 november 2019

R46: Sylvia Hubers – Voor de Allerhoogste

 

Frismibsja moest voor de Allerhoogste verschijnen. Ze boog haar hoofd. Al haar zonden straalden kleurrijk en geurrijk van haar af, wat de Allerhoogste behaagde. Van deze stof kon hij prachtige taferelen penselen in zijn voortdurend naar nieuwe avonturen hunkerende hoofd. Voor de vorm formuleerde hij een milde straf die de zondares niet van dit verrukkelijke pad af zou brengen. Ze zou drie eieren moeten bakken en die drie gebakken eieren ter ontbijt opdienen aan haar ene minnaar, aan haar andere minnaar en aan haar man. Tegelijkertijd. Zich verkneukelend om de – enerzijds – zekerheid dat Frismibsja met haar eigen pan op haar hoofd zou krijgen en – anderzijds – de onzekerheid van wie zij met de pan op het hoofd zou krijgen, toog de Allerhoogste verder aan de volgende zaak, een gruwelmoord in huiselijke kring.

 

tekening door Sylvia Hubers

tekening door Sylvia Hubers

 

Over de auteur

Ranonkeljaar

- Het bijzondere boek Ranonkel verscheen in 1969. Het bestaat dus 50 jaar. Bovendien is de schrijver, Jacques Hamelink, in januari 80 jaar oud geworden. Alle reden om 2019 uit te roepen tot Ranonkeljaar. Iedere week behandelen we op ooteoote.nl een hoofdstuk.