Gepubliceerd op: donderdag 24 januari 2019

R4: Jonathan Griffioen – BROM

 

in wijk drie kleine gewichtloze dieren in burzumshirts met de afgebrande fantoftkerk op de borst in bus 56 richting amersfoort en in driebergen de trein naar arnhem de trein naar wolfheze waar we rokend in de richting van de heide wandelen de tocht door het bos afleggen om voor de wodanseiken langs de wolfhezerbeek knielend rokend en drinkend te spreken vrijuit wetend ze luisteren ik ben maar de minste van de ranonkelranken de vogelschapen moeder ranonkel wodan wolf raaf woud gescheelden tussen rivieren noordzee en stenen huizen fladder ik een grote 50-herzbrom zoem ik mug in een zwerm rondom de boom de stam oud maar twijgen sissen van leven overwoekeren de dradenbundels van uw schoot aarde en wij bewandelden het plantelijk beddedek dat zich lustelijk voortsleept en rondom de kerken huizen hekken en herten vlecht en vrolijk groter groeit de worteltrossen hebben zich over muren geworpen en lief om ons heen gewikkeld en voordat we bedachten te knielen bevrijdt van de vriendelijke mummificatie spitsen zich oren uit mijn tegen de stamvoet leunende bluetoothspeaker burzum stemmen fra tårnet een vos komt aangerend maar niet om te helpen

 

Luister naar een Text-To-Speech voordracht van dit gedicht:

 

aske

 

Over de auteur

Ranonkeljaar

- Het bijzondere boek Ranonkel verscheen in 1969. Het bestaat dus 50 jaar. Bovendien is de schrijver, Jacques Hamelink, in januari 80 jaar oud geworden. Alle reden om 2019 uit te roepen tot Ranonkeljaar. Iedere week behandelen we op ooteoote.nl een hoofdstuk.