Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018

LL107: Sylvie Marie – ik had het moeten weten

 

ik had het moeten weten: zand waarop niet te bouwen valt
deugt ook voor begraven niet. hoeveel lagen

bijvoorbeeld zijn er nodig voor jou? ik begraaf je
roep luid vaarwel vaarwel en begraaf je en begraaf je

maar de bergen wandelen hier, worden heuvels,
vlaktes, dalen, vlaktes, heuvels en weer bergen, verderop.

ik heb geprobeerd je te verbergen, maar je zingt jezelf
steeds een weg naar boven, fluit je lippen vrij

en je korrels slaan opnieuw in mijn gezicht.

___

Sylvie Marie (1984) debuteerde in 2009 met de dichtbundel Zonder. De opvolger Toen je me ten huwelijk vroeg werd voor een drietal poëzieprijzen genomineerd en haar derde bundel Altijd een raam kreeg de prijs Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen. Van haar hand verscheen ook een roman Speler X. April/mei 2018 komt een nieuwe bundel uit die Houdingen zal heten.

Enkele jaren geleden publiceerden we in de Lage Landen serie ook een gedicht van Sylvie Marie: leven, olifant.

Over de auteur