Gepubliceerd op: maandag 5 september 2016

Literaire avond: De stamhouder van Alexander Münninghoff

Literatuur en geschiedenis
WO 05.10 | 20:00 > 21:30
Literaire avond: De stamhouder van Alexander Münninghoff
Een bizarre familiekroniek tussen Letland en Den Haag

Een avond rond een boek dat in Nederland successen viert maar door Vlaanderen nog ontdekt moet worden. De stamhouder (winnaar Libris Geschiedenisprijs 2015) vertelt het buitenissige verhaal van drie generaties van de familie van journalist en Ruslandkenner Alexander Münninghoff. Grootvader Münninghoff was een van de rijkste mannen van Letland, maar moest alles achterlaten toen hij bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog met vrouw en kinderen naar het buitenland vluchtte. Zo begint een wonderlijk verhaal dat ons voert van Letland naar Den Haag en weer terug, en van het oostfront naar een vervallen boerderijtje in Brabant. Alexander Münninghoff maakte het zelf deels mee en bewijst met dit boek hoe dramatisch dichtbij de geschiedenis kan komen. De auteur spreekt over zijn boek en wordt daarna geïnterviewd. In het kader van de Maand van de Geschiedenis en het thema ‘grenzen’.

Nederlandse ambassade, Kortenberglaan 4-10, Brussel
Gratis, reserveren: www.deburen.eu of +32 (0)2 212 19 30
Organisatie: deBuren i.s.m. de Nederlandse ambassade

Klik hier voor de Literaire avond op de website van deBuren.

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.