Gepubliceerd op: maandag 5 september 2016

Dichters van het nieuwe millennium

Literatuur
ZA 05.11 | 14:00 > 16:30
Dichters van het nieuwe millennium
Een middag vol dichters en literaire critici van vandaag en morgen

In Dichters van het nieuwe millennium maakt de lezer kennis met 24 uiteenlopende dichters uit Nederland en Vlaanderen die in dit millennium debuteerden. Welke wereld scheppen zij, hoe verhouden ze zich tot de taal en op welke manier geven ze hun dichterschap vorm? Dit boek toont hoe we de poëzie van vandaag kunnen lezen: in 24 hoofdstukken gaan literatuurwetenschappers in op de thema’s en vormkwesties die de oeuvres van de dichters van 21e eeuw bepalen. De middag in Nijmegen zal bestaan uit twee gesprekken tussen een dichter en een literatuurwetenschapper: dichter Maarten van der Graaff en hoogleraar Jos Joosten (Radboud Universiteit), dichter Ellen Deckwitz en doctoraatonderzoeker Elke Depreter (Vrije Universiteit Brussel).

Poëziecentrum Nederland, Mariënburg 29, 6511 PS Nijmegen
Inschrijving per mail naar poeziecentrum@planet.nl. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt evenwel zeer gewaardeerd
Organisatie: deBuren, Poëziecentrum Nederland en uitgeverij Vantilt

Klik hier voor Dichters van het nieuwe millennium op de website van deBuren.

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.