Gepubliceerd op: maandag 22 augustus 2016

Vonkel

Simon Bruinders

Simon Bruinders

Literatuur en muziek
DO 22.09 | 19:30 > 21:30
Vonkel
Een grootse literaire avond met het kruim van de Afrikaanse letteren

Van 16 tot en met 25 september trekt er een bijzondere karavaan door de Lage Landen. We vieren dan de Week van de Afrikaanse roman. deBuren tekent voor een grootse literair-muzikale avond. Kom luisteren naar Simon Bruinders die een fragment van zijn theaterbewerking Die Sideboard speelt en naar Francois Smith die voordraagt uit zijn oorlogsroman Een schuldig leven en spreekt met Matthijs de Ridder. Marlene van Niekerk (Agaat) en Ena Jansen belichten de rol van de huisbediende in de Zuid-Afrikaanse samenleving en Lien Botha (Wonderboom) neemt ons mee op een post-apocalyptische huivertocht. Willem Bongers-Dek (deBuren) presenteert de avond en kijkt nu al uit naar de muzikale omlijsting door grande dame Karin Hougaard die ook een middagconcert verzorgt. Baie gesellig!

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
€ 5, reserveren aanbevolen: www.deburen.eu of +32 (0) 2 212 19 30
Organisatie: deBuren en de Week van de Afrikaanse roman

Klik hier voor Vonkel op de website van deBuren.

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.