Gepubliceerd op: woensdag 25 februari 2015
Essay | Door Perdu

Verloren Podcast – Perdu leest langzaam #5

Op 13 februari stond in Perdu de dichtbundel Nieuwe Zon van Jacob Groot centraal. Maarten van der Graaff, Anneke Brassinga en Johan Sonnenschein spraken een lezing uit over de bundel, Jacob Groot droeg voor.

In Johan Sonnenscheins woorden: “Walt Whitman lees je op de ferry, Gorter al flanerend, van Nijhoff is voor in de cabrio en Kees Ouwens op de fiets. Voor Groots gedicht raad ik met klem de trein aan.”

Met een zigzaggende beweging, van oog tot oog over de brug van uw neus ziet u weilanden, rijtjeshuizen en brede rivieren voorbijkomen. Koptelefoon op en de Verloren Podcast aan met de voordracht van Jacob Groot en interessante analyses over de bundel.

Voordracht Jacob Groot:

 

Lezing Johan Sonnenschein:

Lezing Anneke Brassinga:

 

Lezing Maarten van der Graaff:

Over de auteur

-