Gepubliceerd op: dinsdag 3 februari 2015

Stand van zaken in de poëzie II

Op Babelsprech, een internationaal platform voor contemporaine poëzie, is afgelopen week het tweede en dus laatste deel verschenen van twee artikelen over contemporaine Nederlandse poëzie. Frank Keizer en Maarten van der Graaff onderzoeken via hedendaagse, vooral jonge dichters sporen uit het verleden. Zij gaan in op het verschil tussen Belgisch en Nederlands postmodernisme, de weerstand in Nederland tegen ideologische lezingen, de invloed van Amerikaanse literaire  tradities, de opkomst van flarf, hardop denken en lichamelijkheid..

‘For Vanhauwaert and Gaens, poetry is something that exists off the page as well, as something bodily present, alive and active, moving through language – something that could also be said of Anne Broeksma’s and Lieke Marsman’s work, or that of the young Dutch poet Hannah van Binsbergen (1993).’

Lees hier meer.

En lees ook deel één.

samplekanon maarten en frank

Over de auteur