Gepubliceerd op: zondag 8 februari 2015

Perdu leest langzaam #5 Nieuwe zon van Jacob Groot

Vrijdag 13 februari 2014 in Perdu

Aanvang: 20.30 uur / Zaal open: 20.00 uur
Entree: 7 / 5 euro (met kortingskaart)

Voor 32,50 euro ontvang je het boek en een toegangskaartje voor het programma.

groot_nieuwe_zon.600x600

Bij Perdu leest langzaam staat steeds een recent verschenen dichtbundel centraal. Twee a drie sprekers verhouden zich tot het werk door elk een lezing van zo’n tien minuten voor te bereiden. De dichter draagt tussendoor voor. Na de pauze is er een gesprek, waarbij ook het publiek ruim de gelegenheid krijgt tot het stellen van vragen.

Tijdens de eerste aflevering bespraken Joost Baars, Hélène Gelèns en Han van der Vegt de bundel van alle angst ontdaan van Hans Groenewegen. Voor de tweede aflevering selecteerde Perdu de bundel Liefde en aarde van Tom van de Voorde, besproken door Johan Sonnenschein, Jeroen Dera en Jannah Loontjens. De derde aflevering stond in het teken van Rouw met diertjes van Astrid Lampe, gelezen door Frank Keizer, Willem Bongers en Tonnus Oosterhoff. De vierde aflevering wijdden we aan de bundel Thuis van Geert Buelens, gesproken door Maria van Daalen, Edwin Fagel en Frank Keizer (die inviel voor Ernst van den Hemel).

Deze vijfde editie staat in het teken van de nieuwste bundel Nieuwe Zon van Jacob Groot, gelezen door Anneke Brassinga, Maarten van der Graaff en Johan Sonnenschein.

Piet Gerbrandy over Nieuwe Zon:

‘De schier eindeloze zinnen, de felle beeldtaal en het exuberante woordspel nodigen ertoe uit het werk in een urenlange roes te ondergaan, als een psychedelische road movie, hetgeen de lezer soms naar adem doet snakken. Tegelijkertijd verstoort Groot de neiging tot overgave door de lyrische gekte van intellectuele reflectie en ironisch commentaar te voorzien.’

Lees hier meer.

Over de auteur

-