Gepubliceerd op: zaterdag 28 februari 2015

NK Dobbelslam 2015

 
Dobbelstenen

‘Deelnemers aan poetry slams klagen vaak over falende jury’s, jury’s die de goede dichter willekeurig en ongerechtvaardigd terzijde schuiven ten gunste van een of andere oubollige of modern-aanstellerige dichter, ten gunste van iemand met rammelende teksten of een nep-performance.’
Aldus Bernhard Christiansen.

Om deze misstand tegen te gaan bedacht hij de dobbelslam. Daarbij maakt iedere slammer evenveel kans om te winnen: de grillen van de juryleden (of het publiek) worden ondergeschikt gemaakt aan de wijsheid van het lot. Dobbelstenen bepalen hoe succesvol de dichters zijn. Voor de juryleden is het de kunst om zo overtuigend en boeiend mogelijk uit te leggen waarom de dobbelstenen gelijk hebben.
Het publiek kiest het beste jurylid.

Bij deze eerste landelijke finale van de NK Dobbelslam strijden de beste juryleden uit vier steden tegen regerend kampioen Daan Doesborgh. Welk jurylid weet het publiek te veroveren, welke dichter wordt door het lot tot winnaar uitverkoren?

28 februari, 20.00 uur, In de Ruimte, Utrecht
Meer informatie: klik.

1 maart toegevoegd:
Benieuwd hoe het afliep?
Lees hier een verslag.

Over de auteur

Judy Elfferich

- dichter, redacteur, docent. judyelf.edublogs.org.