Gepubliceerd op: woensdag 4 februari 2015

Boekpresentatie 05.02 | Zand op een zeebed van Lies Van Gasse

LiesVanGasse-WEBMet Zand op een zeebed voegt Lies Van Gasse een nieuwe graphic poem toe aan haar overtuigende werk op de grens tussen tekeningen en poëzie. Zij blijft trouw aan de eerdere thema’s in haar oeuvre maar zoekt voor het eerst ook de stadsjungle op. Wellicht vanwege haar Parijsresidentie voor Vlaams-Nederlands Huis deBuren in 2014?

Tijdens de boekpresentatie op donderdagavond spreken, zingen en tekenen Lies van Gasse en vrienden. Tsead Bruinja leidt haar in, Jan Klug verzorgt de muziek, Heleen Debruyne interviewt en Flor Declercq, Annemarie Estor en Dimitri Bontenakel reageren op creatieve wijze op deze nieuwe bundel.

Het is een boek als geen ander, waarin tekeningen en poëzie elkaar afwisselen. In een collectie van verschillende korte graphic poems wordt de lezer meegenomen naar de grootstad, de onderwaterwereld, de Wase bossen en zelfs naar het rijk van Van Ostaijen. Op deze beeldend vertelde reis volgen we een vrouw die op zoek gaat naar liefde, ritme en overzicht, maar vooral toch naar zichzelf.

Kom ook naar deze bijzondere presentatie!

Praktisch: 05.02.15 | 19:30 > 21:00, deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel, reserveren kan hier
Lies vind je hier

PS: Wil je zelf eens inspiratie opdoen in de Franse grootstad? deBuren neemt opnieuw twintig jonge schrijvers, journalisten en kunstenaars mee naar Parijs. Hier staat alle informatie.

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.