Gepubliceerd op: donderdag 18 december 2014

De leegte openen

L origine cadre light baisse resolutionOp 29 mei 2014, Hemelvaartsdag, ontblootte de Luxemburgse kunstenares Deborah De Robertis haar geslacht voor het schilderij l’Origin du Monde van Gustave Courbet. Met deze performance maakte De Robertis enkele belangrijke statements over met name kunst, feminisme en mystiek.

In het nieuwe nummer van De Revisor, dat medio januari verschijnt, brengt Edwin Fagel deze performance in verband met het werk van enkele dichtende, Nederlandse generatiegenoten van De Robertis (de poëzie van Sasja Janssen, Joost Baars, Rozalie Hirs en zijn eigen werk).

Vooruitlopend op het essay in De Revisor publiceert deRecensent een interview met Deborah De Robertis.

Het interview staat tevens online in het Frans en Engels.

Over de auteur