Gepubliceerd op: donderdag 27 november 2014

het balanseer flikt ’t ‘m weer

2014 11 20 het balanseer flikt 't m' weer! [copyright Gerard Herman]Uitgeverij het balanseer, de grootste kleine uitgever van ons taalgebied, stelt VANAVOND in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren de najaarsaanbieding voor. Op het programma: Arjen Mulder over het werk van Dick Raaijmakers, dichters Kila & Babsie, Els Moors en F. van Dixhoorn die de nieuwe bundel van Marc Kregting tot leven wekken en Matthijs de Ridder die de ongeëvenaarde Claude Krijgelmans introduceert waarna de éminence grise samen met Ben Zwaal het podium bestijgt. Reserveren kan HIER.

Vintage Krijgelmans

Auteur Claude Krijgelmans en dichter Ben Zwaal lezen samen voor uit Schrappe Nelle, de nieuwe verhalenbundel van fenomeen C.C. Krijgelmans. Vintage Krijgelmans: kenmerkende zwarte humor in een steeds schitterende en unieke stijl. Het balanseer brengt tegelijk hulde aan deze 80-jarige auteur met de heruitgave van het weergaloze verhaal Ribbel met R: een sleuteltekst in het oeuvre van Krijgelmans én een hoogtepunt in de Nederlandse literatuur. Inleiding door auteur Matthijs de Ridder (Behoud de Begeerte, Rebelse Ritmes).

‘De Methode’ van Dick Raaijmakers

Bioloog en auteur Arjen Mulder stelt ‘De Methode’ voor, een gedicht van elektronicapionier en performer Dick Raaijmakers. Dit prozagedicht roept herinneringen op aan Wittgensteins Tractatus Logico-Philosophicus en de Tao-te Ching van Lao-Tzu. Dichterlijk en tegelijk met uiterste precisie beschrijft Raaijmakers hoe de mens met technische constructies omgaat, vol rake observaties die de lezer onverwachte inzichten bieden en die vaak ook bijzonder humoristisch zijn. Niet te missen!

Onze Nietzsche

Wat hebben Mongolië, Andy Warhol, Stevie Wonder, Nietzsche en Urbanus gemeen? Marc Kregting legt je graag de link uit in zijn meerstemmig poëzieproject Onze Nietzsche. Twintig jaar na zijn debuut geeft Kregting vier stemmen de vrijheid om de cirkel rond te maken: Kila & Babsie, Els Moors en F. van Dixhoorn. Een sprankelende woordsymfonie.

Hierna: drank.

Organisatie: het balanseer en Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.