Gepubliceerd op: donderdag 6 november 2014

Dichters lezen Kouwenaar

Vrijdag 7 november in Perdu:

integrale voordracht van vallende stilte

Foto door Roeland Fossen. Kouwenaar in Perdu 1995.

© Roeland Fossen

Deur open: 18.30 uur
Duur programma: 19.00-23.30 uur (inclusief twee pauzes)

Entree: 15 / 10 euro met kortingspas (inclusief hapjes)

Reserveren verplicht

Met Jan Kuijper, Merijn Schipper, Thomas Möhlmann, Han van der Vegt, Mustafa Stitou, Rozalie Hirs, Bernke Klein Zandvoort, Lucas Hirsch, Hélène Gelèns, Martijn den Ouden, Liesbeth Lagemaat, Neeltje Maria Min, Pieter Boskma, Johan Herrenberg & Maria van Daalen

Op 4 september jongstleden overleed Gerrit Kouwenaar. Om zijn indrukwekkende poëzieoeuvre te eren, nodigde Perdu uiteenlopende dichters uit om gezamenlijk en integraal zijn bundel vallende stilte voor te dragen. vallende stilte werd in 2008 door Querido uitgegeven ter gelegenheid van Kouwenaars 85e verjaardag. Het is een selectie uit zijn hele poëzieoeuvre tot dan toe, door Kouwenaar zelf gemaakt in samenwerking met René Puthaar.

De dichters lezen ieder uit een andere periode, zonder inleidende verhalen of anekdotes, puur het klinken van het werk en de ontwikkeling ervan door de tijd heen. Elke dichter leest weer anders, legt eigen accenten, brengt de eigen achtergrond mee. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van Kouwenaar om zich opnieuw onder te dompelen, maar ook voor onbekenden met zijn werk om diepgaand kennis te maken. Wat Perdu betreft het beste eerbetoon denkbaar.

Met dank aan Querido, die exemplaren van vallende stilte beschikbaar stelde voor de deelnemers.

Over de auteur

-