Gepubliceerd op: dinsdag 14 oktober 2014

Vers van het Mes XXXI

Aanstaande vrijdag 17 oktober in PERDU

Zaal open: 20.00 uur
Entree: 5 / 3 euro (met kortingskaart)

2013 Logo Vers van het mes door Anja Groten

Al sinds 2003 nodigt Perdu nog niet gedebuteerde dichters uit om uit eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Dat gebeurt tijdens de programmareeks Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren, ondersteund door de TaalUnie.

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

We nodigen voor elke editie onontdekte Vlaamse en Nederlandse dichters uit. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die optrad tijdens een van de vorige edities en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Nikki Dekker (NL) en Matthijs Tratsaert (BE) stellen zich voor met voordracht en een kleine poëtica; oudgediende Lucas Hirsch vertelt hoe zijn werk en poëtica zich ontwikkeld hebben sinds hij bij Vers van het Mes optrad. De band The Applejacks verzorgt de muziek.

Organisatie: deBuren, Perdu en het Poëziecentrum, met steun van de Nederlandse Taalunie.

Over de auteur

-