Gepubliceerd op: woensdag 3 september 2014
Essay | Door Terras

Over “De zon is het probleem niet” van Daniël Rovers

 

Rovers-De-zon-is-het-probleem-niet

In een nieuwe reeks op tijdschrift Terras over boeken die meer aandacht verdienen, bespreekt Erik Lindner ‘De zon is het probleem niet’ van Daniël Rovers. Een uitzonderlijk boek, over bezoeken aan Lampedusa, Someren-Eind, China, Dakar en Mali, Pristina, Basel, over appels plukken in Zeeland en slapen op het Beursplein.

“Onwerkelijk is de wereld op de zeldzame momenten dat je echt iets ziet,” schrijft Daniel Rovers in de essaybundel De zon is het probleem niet. Een opvallende zin, omdat Rovers in dit boek niet het poëtische opzoekt, maar juist iets van de wereld probeert te begrijpen. ‘Reizen’ is de ondertitel van het boek en dat is een dubbelzinnige reclame: op veel momenten onderstreept Rovers de ongemakken van het reizen, de hindernissen, het onbegrip, de spraakverwarring. Lees verder op Terras.

Over de auteur

-