Gepubliceerd op: vrijdag 5 september 2014

Gerrit Kouwenaar (1923-2014)

GerritKouwenaar-Ooteoote-4sept2014

De dichter Gerrit Kouwenaar is overleden, zo meldt Uitgeverij Querido. Kouwenaar laat een schat aan veelzijdige poëzie na. Een poëzie die zich bundel na bundel vernieuwt en culmineert in de dichtbundel Totaal witte kamer (Amsterdam: Querido, 2002), die hij schrijft naar aanleiding van het overlijden van zijn echtgenote, en waarmee hij een groot lezerspubliek bereikt.

Zie voor meer achtergronden van zijn werk, een mooi interview en beeldmateriaal Ons Erfdeel. Onderstaand gedicht door Dichter des Vaderlands Anne Vegter verscheen vandaag in NRC Handelsblad en op Facebook.

AnneVegter-Kouwenaar

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.