Gepubliceerd op: dinsdag 16 september 2014

Debatavond ‘Uitwegen’: nY op bezoek bij deBuren

16.09 Kila-van-der-Starre-c-Linda-van-den-Berg-2Het literaire tijdschrift nY presenteert uitwegen uit de literaire impasse van relativiteit: door te definiëren wat goede literatuur is, door de roep om literaire en ethische autoriteit serieus te nemen, door niet op te houden bij het gevoel en de beleving, door het belang van literatuur onder woorden te brengen. Op het sterke nummer ‘Uitwegen’ volgt nu een debatavond in Vlaams-Nederlands Huis deBuren met Hans Demeyer, Maarten van der Graaff, Matthijs de Ridder, Frank Vande Veire en Kila van der Starre (foto).

In aanloop naar de avond vlamde de discussie tussen Carel Peeters en Saskia Pieterse alvast op. Pieterse schreef over ‘De emancipatie van de lezer’, Peeters reageerde met ‘Waarom jij, lezer, echt geen lege huls bent’ waarop Pieterse haar ‘Open brief’ schreef. Peeters’ tripliek kreeg de polemische titel ‘Saskia Pieterse, de buikspreekster van de lezer’ mee.

De discussie gaat vanavond door! Er zijn nog twintig plaatsen in de zaal, reserveren is dus aanbevolen en kan via deze website.

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.