Gepubliceerd op: zaterdag 2 augustus 2014

Read my World 2014: de Caraïben

Linton Kwesi Johnson. Fotograaf: Akynou

Fotograaf: Akynou

Het programma is rond, de site online en de kaartverkoop van start: Read My World is er klaar voor. Op 12, 13 en 14 september presenteert hét internationale literatuurfestival van Amsterdam de poëzie en verhalen van de Caraïben. Voorbij de waan van de dag onderzoekt het festival de grens tussen literatuur en journalistiek, tussen hier en daar – en vestigt de aandacht op alles ertussen. Drie curatoren uit de regio nemen je mee op avontuur door het vaak onbekende Caraïbische literaire landschap. Maak kennis met de talentvolle schrijvers, uitgesproken dichters en prikkelende spoken word-artiesten die zij selecteerden in Jamaica, Guyana, Suriname, Saint Lucia, Barbados, Trinidad & Tobago en Haïti.

Met onder anderen Adrian Green, Andrew Makkinga, Andy Fierens, Ann Meskens, Anne Vegter, Annejet van der Zijl, Annelies Verbeke, Antoine de Kom, Asis Aynan, Auke Hulst, Babs Gons, Bernard Dewulf, Brainpower, Carl Haarnack, Charles Ducal, Cheyenne Toney, Chris Keulemans, Christine Otten, Ckoe, Davlin Thomas, Denise Jannah, Edwin Fagel, Ellen Deckwitz, Els Moors, Emmelie Prophète, Erik Solvanger, Évelyne Trouillot, Floor Buschenhenke, Floor de Goede, Frank Keizer, Friedl’ Lesage, Geert Buelens, Gerbrand Bakker, Ghayath Almadhoun, Gikkels, Gilles Boeuf, Hannah van Wieringen, Hanneke van Eijken, Hilli Arduin, Indira Da Costa Gomez, Jannah Loontjens, Jasper Henderson, Jean-Euphèle Milcé, Jeannine Valeriano, Joost Baars, Jörgen Raymann, Juan-Carlos Goilo, K. Schippers, Karin Amatmoekrim, Kasper Kapteijn, Kendel Hippolyte, Kettly Mars, Kirsten van den Hul, Koen Hilberdink, Lamyn Belgaroui, Linda Polman, Linton Kwesi Johnson, Lucas Hüsgen, Maarten Ornstein, Maarten van der Graaff, Malou de Roy van Zuydewijn, Manon Uphoff, Maria van Daalen, Mark Tuinstra, Matroesjka, Matthijs Ponte, Melle Hammer, Michael Tedja, Miek Zwamborn, Mylo Freeman, Neske Beks, Niña Weijers, Pablo Nahar, Pand 7090, Pink Oculus, Rashid Novaire, Rik Vuur, Rodaan al Galidi, Ronald Snijders, Ruben Hofma, Ruel Johnson, Sabrina Starke, Sahand Sahebdivani, Sara Bharrat, Sara Molinari, Saskia de Jong, Seada Nourhussen, Shakirah Bourne, Shanica Richardson, Sharda Ganga, Sheldon Shepherd, Sylvie Marie, Timen Jan Veenstra, Tom Van de Voorde, Tonnus Oosterhoff, Typhoon, U.N.O.M., Valery Levant, Vladimir Lucien, Windowbird en Zarayda Groenhart.

Verwacht in de zalen en idyllische tuin van de Tolhuistuin een rijkgeschakeerd programma met vurige voordrachten en diepgravende gesprekken over de literatuur, poëzie en het leven in het Caraïbisch gebied. Het hele programma is op de site te bekijken, waar je ook gelijk kaartjes kunt bestellen.