Gepubliceerd op: dinsdag 22 juli 2014

Zing!

20140920lovesongChampdAction, deBuren, M HKA en Objectif Exhibitions roepen dichters en andere kunstenaars in Nederland en Vlaanderen op om mee te doen aan een unieke installatie. Zing een liefdeslied en maak deel uit van een gigantisch Gesamtkunstwerk!

Ieder jaar in september vindt in Antwerpen TIME CANVAS plaats. Het festival, dat een weekend duurt, is een unieke mix van performances, installatie en muziek. Dit jaar slaan vier culturele organisaties – ChampdAction, deBuren, M HKA en Objectif Exhibitions – de handen ineen om een speciale editie van TIME CANVAS op te zetten.

Het project is een initiatief van componist Serge Verstockt en heet Love Song.

Het concept is eenvoudig: 3.000 internationale artiesten dragen een individuele Love Song bij van 30 seconden. Iedere kunstenaar bepaalt hoe hij of zij zo’n Love Song opvat. In zijn totaliteit zal het project een globaal beeld weergeven van allemaal persoonlijke boodschappen.

Hoe gaan we te werk?

De vier organisaties nodigen 250 artiesten, muzikanten en schrijvers van over de hele wereld uit (in totaal 1.000 artiesten). In de loop van de zomer krijgt iedere deelnemer een klein en eenvoudig opnametoestelletje toegestuurd via de post. Ze nemen een Love Song van maximaal 30 seconden op en sturen het toestelletje terug via een meegeleverde gefrankeerde enveloppe. Opgelet: wie deelneemt krijgt twee extra opnametoestelletjes meegeleverd om door te geven aan andere artiesten. De 3.000 Love Songs worden als een grote installatie gepresenteerd op 20 en 21 september 2014 in het M HKA, het museum voor hedendaagse kunst in Antwerpen, voor de elfde editie van TIME CANVAS.

Museumbezoekers kunnen de Love Songs zowel individueel als collectief beluisteren. Men kan ze apart tegen het oor drukken en beluisteren ofwel allemaal tezamen als unieke kakofonie. Elke Love Song wordt anoniem gepresenteerd in het M HKA, maar alle namen van de artiesten zullen op de muren van het museum te lezen zijn.

Wij hopen dat veel artiesten op onze uitnodiging zullen ingaan en rechtenvrij Love Songs insturen. Laat ons weten of je interesse hebt, en welke twee andere artiesten je wil betrekken. Dan sturen we je drie opnameapparaatjes op, samen met een gefrankeerde enveloppe om ze terug te sturen.

Vragen? Contacteer Pauline Jocqué, ChampdAction [Planning & Project Coordination], deSingel – ChampdAction/Studio / Jan Van Rijswijcklaan 155
B-2018 Antwerpen, +32 472 21 69 13, pauline.jocque[at]champdaction.be

www.mhka.bewww.objectif-exhibitions.orgwww.champdaction.be – www.deburen.eu

Over de auteur

- is literatuurwetenschapper, criticus en dichter. Hij is adjunct-directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en kernredactielid van literair tijdschrift DW B.