Gepubliceerd op: donderdag 12 juni 2014

Presentatie zomernummer Awater tijdens Poetry International

Awatermei_2014_VPAwater zomer 2014 is verschenen en zal op vrijdag 13 juni tijdens Poetry International in het Dichterscafé worden gepresenteerd. De presentatie begint om 16.10 uur in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg.

In het nieuwe nummer ondervraagt Peter Swanborn de organisatoren van het festival (Bas Kwakman en Jan Baeke) over de ins en outs van het grootste poëziefestival van Nederland. Verder biedt het nummer een interview met Remco Campert over het schrijven van gedichten, wordt de samenwerking tussen dichters en hun redacteuren belicht en wordt het oeuvre van H. Marsman door Robert Anker kritisch tegen het licht gehouden. Debutant Pieter de Bruijn Kops interviewt zijn ‘voorbeeld’ Menno Wigman en René Huigen en Hans Dekkers worden geïnterviewd over hun vertaling van het werk van de Amerikaanse dichter Conrad Aiken. Erik Menkveld wordt door Menno Hartman herdacht.

Verder vindt u in dit nieuwe nummer van Awater weer het Bericht van de Dichter des Vaderlands Anne Vegter, een verstripping van een gedicht van Alfred Schaffer en recensies van de bundels van o.a. Sasja Janssen, Thomas Blondeau, Kreek Daey Ouwens, Peter Drehmanns en Hannah van Wieringen.

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub