Gepubliceerd op: woensdag 2 april 2014

LL72: Florence Tonk – Voor H.

 

Kras in mij
zo hard
dat het nog heel lang
zichtbaar blijft

ik wil door je getekend zijn
een voor, een spoor van jou dat
altijd in me achterblijft.

Je tilt me op
en fragmenteert, bezeert me
met ondoorgrondelijk goed
kijken en wat geen naam
jurisprudentie kent.

Hier ligt mijn huid
bekras me, kerf me;
laat achter wie je bent.

 

_____

Florence Tonk

Florence Tonk (1970) is dichter, schrijver, redacteur en copywriter. Haar werk verscheen in verschillende bloemlezingen waaronder De 100 beste gedichten voor de VSB poëzieprijs 2014 en in tijdschriften als Awater, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Zij debuteerde met de dichtbundel Anders Komen de Wolven (2006, Uitgeverij Nieuw Amsterdam). In 2010 verscheen haar roman Blijf bij Ons, in 2013 gevolgd door haar dichtbundel Rijgen.

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.