Gepubliceerd op: dinsdag 4 maart 2014

Vers van het mes #29 |Poëziecentrum

Al sinds 2003 nodigt Perdu nog niet gedebuteerde dichters uit om uit eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Dat gebeurt tijdens de programmareeks Vers van het Mes. Sinds de vijfentwintigste editie is deze serie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam en Gent, georganiseerd door Perdu, het Poëziecentrum en deBuren.

2013 Logo Vers van het mes door Anja Groten

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

Bij elke editie staat een onondekte Vlaamse en Nederlandse dichter op het podium. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die optrad tijdens een van de vorige edities en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Vanavond stellen Wout Waanders (NL) en Arno van Vlierberghe (BE) zich voor met een voordracht en een kleine poëtica; ‘oudgediende’ Saskia de Jong vertelt hoe haar werk en poëtica zich ontwikkeld hebben sinds ze bij Vers van het Mes #5 optrad in 2004.

Saskia de Jong is dichter. Van haar verschenen de dichtbundels zoekt vaas (2004), resistent (2006), De Deugende Cirkel (2010) en Résistent (2011). Daarnaast schrijft zij hoorspelen en digitale gedichten. In het voorjaar van 2014 wordt haar nieuwe bundel Het jaagpad op en af verwacht.

Wout Waanders(1989) schrijft poëzie. In 2008/2009 was hij campusdichter van de Radboud Universiteit en vorig jaar won hij de Poëzieprijs van de Stad Oostende, de grootste prijs voor één gedicht van België. Tevens is hij hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken. Hij heeft voorgedragen op literaire festivals als Onbederf’lijk Vers, Manuscripta, Gedichtenbal, Zwarte Cross en het Wintertuinfestival.

Arno van Vlierberghe(1990) woont in Brussel, schrijft in Gent. Hij publiceerde enkele gedichten in Het Liegend Konijn, en treedt samen met zijn dichterscollectief Omfloerst geregeld op in Vlaanderen. In 2012 stond hij onder andere op het podium van Poëzienacht Brugge en Relics Kunstenfestival in Antwerpen.

Organisatie: deBuren, Perdu en Poëziecentrum, met steun van de Nederlandse Taalunie.

Praktisch
Datum:
donderdag 6 maart 2014, 20u
Locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, BE-9000 Gent
Toegang: € 5 / € 4
Info en reserveren: tel. 09 225 22 25 of sieglinde.vanhaezebrouck@poeziecentrum.be

Over de auteur

-