Gepubliceerd op: donderdag 6 maart 2014

Over Mens Dier Ding van Alfred Schaffer

11707_Schaffer Alfred-© Liza de RijkDe derde column voor Poetry International van dit jaar gaat heel even over Ulf Stolterfoht, die zonder bronmateriaal geen Fachsprachen kan schrijven. Dat is de verklaring waarom ‘holzrauch ueber heslach’van de herinnering uitgaat, zonder ooit helemaal autobiografisch te worden. Materiaal is ook casus bij de nieuwe bundel ‘Mens Dier Ding’ van Alfred Schaffer, die zich baseerde op boeken als ‘De geest van depotisme. Shaka Zoeloe en de psychologie van tirannieke macht’. Je zou haast kunnen spreken van een dichtroman. Schaffer schreef een grootse bundel. (foto: Liza de Rijk)

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.