Gepubliceerd op: woensdag 26 maart 2014

Nynade-polemiek

david-dabydeen David Dabydeen (foto) verheugde zich op het schip van Brits-Guyana erop om gediscrimineerd te worden in the streets of London. Het leek hem een praktische manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Hij oefende zich in Shakesperiaanse volzinnen om de beledigingen te pareren. Uiteindelijk was zijn deceptie er vooral een van taal.

Literaire polemiek, dat kasplantje uit de jaren zeventig, is onderwerp van de derde column voor De Revisor van dit jaar. Aanvankelijk geschreven voor Nynade als reactie op een stelling van Peter de Voecht. Maar waar is Nynade? .

Over de ruimte voor literatuurkritiek, ongeziene internationale invloeden. Ik ben bang dat Nederland in hoog tempo de Europese traditie van Beckett en Kafka loslaat en op een gestileerd niveau van storytelling blijft steken. Over poëzie en proza op internet. En over Jeff Wall.

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.