Gepubliceerd op: zondag 2 maart 2014

Networking poetry

Tweede column voor De Revisor dit jaar (de eerste handelde over het gelegenheidsgedicht) gaat over poëzie en netwerken: ‘Networking poetry’, waarbij ieder woord uit een hyperlink bestaat. Poëzie en de kunst van het netwerken, een groot goed in Duitsland en een groot kwaad in Nederland. Over verdichtingsproblematiek en de mythe van de recensie als dialoog. “I was working as a cocktail in a waitress bar.” Dat alles en meer in de nieuwe column voor De Revisor.

m065

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.