Gepubliceerd op: maandag 3 maart 2014

Ik voel me verf – fotoboek door Joost Bataille

Sylvia Hubers (foto: Joost Bataille, 2014)

De portretfotograaf Joost Bataille maakte een bijzonder fotoboek over het fenomeen stadsdichter: Ik voel me verf . Hij vroeg aan vijftig Nederlandse en Vlaamse stadsdichters of hij een portret van ze mocht maken. En of ze vervolgens een gedicht over het maken van de foto wilden schrijven. Wat betekent het om gefotografeerd te worden? Wat gebeurt er tussen fotograaf en geportretteerde? Op die vragen zocht Bataille een antwoord. Alle dichters geven dat, ieder op geheel eigen wijze. In het boek staan foto en gedicht naast elkaar en doen verslag van de ontmoeting tussen fotograaf en dichter. Het boek is vormgegeven door Leonie Verbrugge/ Keper Ontwerp.

Ik voel me verf
Portretten, stadsdichters, gedichten (2014)
112 pagina’s
ISBN 978-90-821734-0-6
Voor meer informatie: Zuurkool met worst.
Bovenstaande foto: Sylvia Hubers (©2014 Joost Bataille)

Joost Bataille: Ik voel me verf, 2014 (omslag: Keper ontwerp)

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.