Gepubliceerd op: zondag 16 februari 2014

Presentatie: themanummer OORLOG – Het Liegend Konijn

Het themanummer over OORLOG van Het Liegend Konijn – jaargang 12, nummer 1, 2014 – wordt op zaterdag 22 maart 2014 om 15 uur gepresenteerd in de prachtige Gotische Zaal van het Stadhuis van Leuven.

De presentatie van het 436 bladzijden tellende nummer, waaraan 112 dichters uit Nederland en Vlaanderen hebben meegewerkt, wordt uitgerekend in Leuven gepresenteerd omdat deze stad in de Eerste én de Tweede Wereldoorlog ook in zijn literair en cultureel patrimonium zwaar werd getroffen. In beide wereldoorlogen werd namelijk de beroemde universiteitsbibliotheek verwoest.

Charles Ducal (Dichter des Vaderlands, België), Anne Vegter (Dichter des Vaderlands, Nederland), Luuk Gruwez en Henk van der Waal dragen hun poëzie voor. Josse de Pauw brengt een selectie gedichten uit het themanummer. Tuur Florizoone verzorgt een muzikale noot.

De avond is een samenwerking tussen het Vlaams-Nederlands Huis de Buren, Het Liegend Konijn, de stad Leuven, en Uitgeverij Van Halewyck.

Uitnodiging: presentatie Oorlog themanummer Liegend Konijn op 22 maart 2014 te Leuven

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.