Gepubliceerd op: maandag 10 februari 2014

Dichtbundel Martijn Teerlinck verschijnt in mei

terlinckOp 10 december 2013 overleed op 26-jarige leeftijd de zeer getalenteerde dichter en muzikant Martijn Teerlinck. In zijn nalatenschap bevond zich een complete dichtbundel, getiteld Ademgebed, die bezorgd en ingeleid zal worden door collega-dichter Erik Jan Harmens. De bundel verschijnt in mei 2014 bij uitgeverij Lebowski.

Martijn Teerlinck won in 2010 de Nationale Kampioenschappen Poetry Slam, en publiceerde bij leven enkele gedichten in tijdschriften. Arie Boomsma selecteerde werk voor de bloemlezing Met dat hoofd gebeurt nog eens wat, de beste gedichten uit de Nederlandse poëzie (2011).

Teerlinck maakte bij optredens altijd veel indruk met zijn gloedvolle performances. Een impressie vindt u hier.

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub