Gepubliceerd op: vrijdag 24 januari 2014

Thomas Blondeau – Mijn beste gedicht dat u nooit zult lezen

blondeauOp 19 oktober 2013 overleed de romanschrijver Thomas Blondeau op vijfendertigjarige leeftijd. Maar weinigen weten dat hij naast romans ook prachtige gedichten schreef.

In ‘Mijn beste gedicht dat u nooit zult lezen‘ wordt een keuze hieruit gepubliceerd. De bundel verschijnt op Gedichtendag, 30 januari a.s. en bevat ook de tekst ‘Mijn beste gedicht dat u nooit zult lezen’ van Thomas Blondeau die september 2010 werd gepubliceerd op cobra.be en een nawoord van Ellen Deckwitz.

Thomas Blondeau debuteerde eind 2006 met het veelgeprezen eX, een meerstemmige bildungsroman waarover De Morgen schreef: ‘eX is een aanrader en belooft veel voor de toekomst.’ In 2010 verscheen zijn tweede roman Donderhart, een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Zijn derde roman, Het West-Vlaams versierhandboek, verscheen op 5 september 2013.

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub