Gepubliceerd op: dinsdag 7 januari 2014

Nationale Gedichtenbal 2014

poezieweekDe Poëzieweek 2014 wordt afgesloten met het tweede Nationale Gedichtenbal in Amsterdam, op woensdag 5 februari. Tijdens het Nationale Gedichtenbal zal de Awater Poëzieprijs worden uitgereikt.

Dichter des Vaderlands Anne Vegter opent het bal, waarop de schrijver van het Poëzieweekgeschenk K. Schippers geïnterviewd zal worden. Er zal tevens met een speciaal programma worden stilgestaan bij de twintigste sterfdag van Lucebert. Daarnaast zal tijdens het Gedichtenbal de diezelfde avond bekendgemaakte winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd voordragen, samen met de winnaars van de VSB-Poëzieprijs, het NK Poetry Slam en de Herman de Coninckprijs.

Wat gebeurt er nog meer:
Diverse dichters dragen voor bij een foto-expositie van Sanne de Wilde; Alfred Schaffer zal voordragen, er is een literaire battle tussen Nederlandse en Vlaamse dichters, Das Magazin presenteert samen met Arie Boomsma de drie meest veelbelovende poëzietalenten van 2014, NOS Met het Oog op Morgen komt live uitzenden en meer dan dertig dichters (onder meer Lucas Hirsch, Pim te Bokkel en K. Michel) passeren de revue tijdens de Silent Poetry Dichtersmarathon. Menno Wigman neemt afscheid van zijn ambt als stadsdichter van Amsterdam en presenteert zijn opvolger aan het publiek.

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam
Aanvang: 20.30 uur, deuren open: 20.00 uur

Entree: gratis
Reserveren is verplicht en kan hier
Deze reservering is op de avond zelf geldig tot 21.00u.

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub