Gepubliceerd op: vrijdag 31 januari 2014

Het Woordenrijk (28 januari 2014)

denhaagfm1Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie dat wordt verzorgd door het Haags Dichtersgilde. Het is elke dinsdagavond te beluisteren van 21-22 uur op Den Haag FM (92.0 FM) en hier na te luisteren (uitzending van 28 januari 2014, vanaf 21.00 uur).

In de uitzending van het afgelopen dinsdag veel aandacht voor Gedichtendag en de Gedichtenweek die tot 5 februari duurt. Met Eelco van der Waals (Haagse poëzieweek), Paulina Vanderbilt (de poëzie van de dichters uit de popmuziek), Alexander Franken (Podium X) en interim presentator Ricco van Nierop leverde tevens een poëzierecensie van ‘Als niemand vangt’ van Krijn Peter Hesselink. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van folklegende Pete Seeger.

Over de auteur