Gepubliceerd op: donderdag 23 januari 2014

Het Woordenrijk (21 januari 2014)

denhaagfm1Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie dat wordt verzorgd door het Haags Dichtersgilde en gepresenteerd door Harry Zevenbergen. Het is elke dinsdagavond te beluisteren van 21-22 uur op Den Haag FM (92.0 FM) en hier na te luisteren (uitzending van 21 januari 2014, vanaf 21.00 uur).

Het was een volle uitzending afgelopen dinsdag, met te weinig stoelen in de studio, en te weinig werkende microfoons. Arthur Crucq verzorgde een nieuwe aflevering van de Poëzie van het Beeld n.a.v. het Rotterdams Filmfestival. Schrijver Hans Muiderman bezorgde een in 1966 geleend exemplaar van van Oude Cryptogramen van Gerrit Achterberg terug aan de Openbare Bibliotheek van Den Haag. Diann van Faassen en Harry Zevenbergen lazen een gedicht voor dat is geschreven tijdens een schrijfworkshop voor kinderen tijdens de conferentie ‘Kinderen in Armoede’ van Leergeld Den Haag in Madurodam. Verder aandacht voor de poëzie van Ingrid Jonker.

Over de auteur