Gepubliceerd op: woensdag 15 januari 2014

Een Friese winterreis in Amsterdam

Lytse Fryske Winterreis is een intiem theatraal concert in de Friese taal, geïnspireerd op Schuberts liederencyclus Winterreise, waarmee zanger/theatermaker Henk Zwart (voorheen van Theatergezelschap Suver Nuver) en accordeonist Herman Peenstra in 2012 en 2013 een tour door Friesland maakten. Op zaterdag 18 en zondag 19 januari brengen Zwart en Peenstra het programma tweemaal in het Ostadetheater te Amsterdam, waarbij na de pauze de Friese dichter Tsead Bruinja zal optreden in het Fries en in het Nederlands. Op 18 januari deelt hij het podium met muzikant Jaap van Keulen en op zondag 19 januari met videast Martijn Grootendorst.

schubert

Locatie:

Ostadetheater
Van Ostadestraat 233d
1073 TN Amsterdam

Aanvang:

Zaterdag 18 januari – 20.30 uur
Zondag 19 januari – 15.00 uur

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub