Gepubliceerd op: donderdag 30 januari 2014

Antoine de Kom wint de VSB poëzieprijs 2014

 

(c) Allard de Witte

(c) Allard de Witte

Antoine de Kom heeft de VSB-poëzieprijs 2014 gewonnen voor zijn bundel Ritmisch zonder string. Dat is een alleszins verdedigbare keuze. De Kom is een dichter die altijd wel goed was, maar net te weinig in de belangstelling stond. Daar zal nu terecht verandering in komen. Met ‘Ritmisch zonder string’ kiest de jury voor een bundel waarin de auteur de heggen lijkt plat te slaan rond de vorm waarin hij gebruikelijk dicht. Allerlei buitengebieden komen tevoorschijn en raken in zijn poëzie betrokken: e-mails, pentekeningen, tekstblokken, foto’s en losse opmerkingen staan tussen de series gedichten die De Kom centreert op de pagina.’ Lees verder over De Koms bundel en de andere genomineerden in mijn veertiende column voor www.poetry.nl.

 

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.