Gepubliceerd op: dinsdag 24 december 2013

Verschenen: Terras 05 – Maken en breken

omslag_maken_en_brekenWordt de werkelijkheid zoals we die ervaren door taal gemaakt? Of juist gebroken? Terras 05 staat in het teken van Maken en breken. Iets maken gaat vaak niet zonder kleerscheuren; de waarde van wat gemaakt wordt, heeft bij een kunstenaar of schrijver niet te maken met geld. Niet zelden lijkt de breuk een definitief einde. Of de breuk het gevolg is van het maken of het maken een gevolg is van het breken is niet eenduidig. Een puzzelend kind heeft de puzzel ook eerst gebroken. Maken en breken zijn actieve begrippen, roepen op iets te ondernemen. Het nummer verwijst in verschillende bijdragen naar het werk van componist, theatermaker en Rasterauteur Dick Raaijmakers. Hij overleed in 2013. Ook in het nummer zit de tijd de schrijvers en hun personages op de hielen. En men verweert zich met taal. De vergankelijkheid mag dan een thema zijn, poëzie en proza zijn de hoopvolle getuigen. Terras 05 Maken en breken is een ode aan het maken en de maker.

Met bijdragen van Wim Brands, Richtje Reinsma, Sanneke van Hassel, Ruth Verraes, Siet Zuijderland, Laurens Ham, Erik Lindner, K. Michel, Arjen Mulder en beeldbijdragen van onder meer Herman van Bostelen, Miek Zwamborn en Ton Zwerver. Met vertalingen van het werk van Guadalupe Nettel (door Melani Reumers), Eduardo Halfon (door Lisa Thunnissen), Jean-Michel Espitallier (door Vicky Francken), Johann Peter Hebel (door Ria van Hengel), Denis Johnson (door Mischa Andriessen), Daniel Falb (door Ton Naaijkens), Henning H. Bergsvåg (door Roald van Elswijk), Cristina Peri Rossi (door Mariolein Sabarte) en Guadalupe Nettel (door Melani Reumers).

Samenstelling: Ruth Verraes. Vormgeving: Herman van Bostelen.

ISBN/EAN: 978-90-5188-096-0. Met illustraties in kleur. 128 pagina’s. Paperback, ingenaaid.

Terras 05 Maken en breken kost € 12,50 en valt te bestellen bij Terras en de boekhandel van Perdu of in de betere boekhandel.

logoPerduwit

Over de auteur

-