Gepubliceerd op: maandag 9 december 2013

Awater najaar 2013

Awater 2013In de najaarseditie van Awater, die vorige maand verscheen, wordt een nieuwe artikelenreeks gestart waarin een debutant zijn of haar ‘voorbeeld’ interviewt. Bernke Klein Zandvoort bijt het spits af, zij interviewt K. Michel. Tjitske Mussche beschouwt de opkomst van de kleine poëzie-uitgeverijen, Joost Baars schrijft een essay naar aanleiding van de nieuwe bundel van Mustafa Stitou en Robert Anker heroverweegt het werk van Gerrit Achterberg.

Ook de buitenlandse poëzie komt weer ruimschoots aan bod. Vertaler Roald van Elswijk stelt Knut Ødegärd voor aan het Nederlandse publiek en Han van der Vegt herdenkt Seamus Heaney.

Verder bevat de nieuwe Awater weer veel recensies, ondermeer van de nieuwe bundels van Willem van Toorn, Astrid Lampe, Maarten van der Graaff en Hans Kloos. En zoals altijd de rubrieken Poëzie Top 15, Nieuw verschenen, Poëzie-agenda en de Poëzieclubpagina’s.

Over de auteur

- Tijdschrift van De poëzieclub