Gepubliceerd op: dinsdag 19 november 2013

Poëzievoorstelling ‘Achterom, 2013 in gedichten’

Een jaar lang schreven Delphine LecompteMaarten InghelsMax Temmerman, Ruth Lasters en Michaël Vandebril dicht op de huid van de prangende actualiteit wekelijks een ‘Achterafgedicht’ in de Vlaamse krant De Morgen.
Vrijdag 29 november gaat de eindejaarsvoorstelling ‘Achterom – 2013 in gedichten’ in de Arenbergschouwburg in première. De vijf dichters blikken terug met een flitsend poëtisch jaaroverzicht. De naweeën van Fukushima, het klokkenluiden van Snowden, het bloedvergieten in Syrië, onze kersverse koning Filip, de dood van Margaret Thatcher, … ze paraderen stuk voor stuk in een bonte stoet poëzie van de bovenste plank. De muziek van De Held, begeleid door Gaëtan Vandewoude (Isbells), zorgt voor de melancholische noot en Vj DAXX mixt beklijvende beelden onze de woorden.
Meer praktische info op Vonk en Zonen.

Over de auteur