Gepubliceerd op: dinsdag 22 oktober 2013

Berlijn VIII, Poetry IX, Poëziekrant

gerdur-kristny-1De achtste column over Berlijn voor De Revisor gaat over Michael Ondaatje, ‘The Cat’s Table’. En een niet in het Nederlands vertaald boek van Péter Nádas.

De negende column voor Poetry International gaat over Jaap Blonk, de IJslandse Gerdur Krístny (foto) en ook over een razende monoloog van de legendarische Irun S.  “De roep om engagement is de roep om macht in de  literatuur,” aldus Arjen Mulder en Geert Lovink van Bilwet, de stichting ter Bevordering van de Illegale Wetenschap.

“Je krijgt soms de indruk dat poëzie in Nederland is uitgevonden door een ambitieuze christendemocratische wethouder van een middelgrote gemeente om het segment ‘gevoelige mensen’ in onder te brengen. Dat is hanteerbaar, dan zou je het desnoods uit de culturele sector kunnen halen en bij de zorg onderbrengen. Mensen herkenbaar aan hun Paul van Ostaijen-kussensloop, hun tasjes van festivals, de opgerolde Awater onder de arm, ze willen poëzie en hebben voor poëzie betaald dus er moet ook poëzie inzitten.”  Tien jaar ‘Het Liegend Konijn’ besproken in de nieuwe Poëziekrant.
http://www.elinea.nl/artikel/een-dienblad-vol-gedichten

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.