Gepubliceerd op: maandag 23 september 2013

De Kom en het IJ

misdadige_brein_220x500Column #9 voor Poetry International gaat over – ‘je bent een rund als je met een reclamebureau stunt’ – I Amsterdam & you Medemblik, over thuiskomen en over dichter en forensisch psychiater Antoine de Kom die in gesprek gaat met Nero, De Sade, Du Plessis, de Vos Reynaerde, Osama Bin L., Hamlet, Eichmann (‘De verbeelding aan het gas’), Don Juan en andere twijfelgevallen.

Iris Koppe maakte samen met Joey Boink een filmpje over de roman Naar Whitebridge. Met het Volkskoffiehuis in de Spaarndammerbuurt, een Grote Boot op het IJ, een gastrol van Anthony Blokdijk en een gedicht uit een uitverkochte bundel van uitgeverij Perdu.

 

Over de auteur

- Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel 'Tramontane' bij uitgeverij Perdu in 1996. Bij de Bezige Bij verschenen sindsdien drie volgende bundels, 'Tafel' (2000), 'Tong en trede' (2004) en 'Terrein' (2010). In 2013 verschijnt zijn eerste roman, 'Naar Whitebridge'. Hij is redacteur van De Revisor en Terras.