Gepubliceerd op: woensdag 18 september 2013

Boekpresentatie: Jaap Blonk – klinkt

In Perdu vindt op 19 september 2013 om 20:00 de presentatie plaats van Jaap Blonk’s langverwachte verzamelbundel klinkt (het balanseer, 2013). Met een soloperformance door Jaap Blonk en interviews door Melle Hammer en Maria Arnolds.

Klinkt bevat de beste klankgedichten van Jaap Blonk uit de laatste dertig jaar, met een accent op werk dat zich op de Nederlandse taal baseert. In Klinkt wordt gespeeld met de taal, ze wordt uiteengerafeld, anders in elkaar gezet. Klankpoëzie is poëzie om te horen. Deze uitgave bevat daarom twee cd’s waarop de hele bundel te beluisteren is.

jaap-blonk-klinkt-2013-het-balanseer

Jaap Blonk (Woerden, 1953) is één van de belangerijkste dichters van het Nederlandse taalgebied, die als performer wereldwijd furore maakt. Hij is daarnaast componist en werkt samen met vele musici in de hedendaagse en geïmproviseerde muziek.

Als dichter slaat hij de klank van het woord hoger aan dan de inhoudelijke betekenis. Maar dat hij met deze abstracties het complete palet aan emoties, van humor tot ontroering, weet te beroeren, is ronduit knap. (Rudie Kagie, Vrij Nederland)

Over de auteur

- Rozalie Hirs is redacteur van de LL-serie (Lage Landen-serie) en Vertaallab op Ooteoote. Daarnaast is zij dichter van boeken en digitale media. Zie ook www.rozaliehirs.nl.