Gepubliceerd op: zaterdag 20 juli 2013

Marion Poschmann

8446006

Marion Poschmann, geboren in Essen in 1969, publiceerde romans en gedichten. Zij is de negende van de tien dichters die worden voorgesteld in Terras 04 Berlijn. Haar werk is vertaald door Erik de Smedt, tevens eindredacteur van het nummer, die tien gedichten koos uit haar meest recente bundel Geistersehen. Erik de Smedt schreef er een inleiding bij, ‘Beelden die trillen’.

Marion Poschmann maakt deel uit van het Oder-Rhein-project, opgezet door de Kunststiftung Nord Rhein Westfalen uit haar geboortes ‘lande’, waarin drie Poolse, drie Nederlandse en drie Duitse dichters samen optrekken. Het is ondergebracht bij Dichters in de Prinsentuin, dat dit jaar op proef een eerste internationale editie programmeert. Marion Poschmann zal in de Groningse Prinsentuin voorlezen op woensdag 25 juli. René Huigen maakt deel uit van hetzelfde project en vertaalde ook een aantal gedichten van haar, waaronder ‘De dame met de hermelijn’.

Over de auteur

-