Gepubliceerd op: maandag 8 juli 2013

Het gebod van Adorno

Op het Raster-archief aandacht voor Theodor Adorno, en dan vooral voor diens (in)fameuze gebod dat men na Ausch2009-a32-08-05-adorno-bwitz geen gedichten meer zou mogen schrijven. Een uitspraak die nogal wat reacties uitlokte, bijvoorbeeld van Günter Grass, Wolfdietrich Schnurre (die dertien theses tegen de stelling van Adorno formuleerde) en Wolfgang Hildesheimer. Het vaak verkeerd begrepen essay van Adorno zelf staat ook online, evenals het naschrift dat hij publiceerde. Oordeel zelf.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.

Displaying 1 Comments
Have Your Say