Gepubliceerd op: vrijdag 21 juni 2013

Matthias Kniep, cultuurhuurling

02_DSC1644_1

Matthias Kniep (1971) schreef voor Terras over Berlijn, hoe hij er loopt, denkt, leest, over de dichters die hij ontmoet en spreekt. Over de invloed van Kapitän Rinderherz (Captain Beefheart) op het werk van Ulf Stolterfoht, over de garderobe uit de Miss-Eliot-collectie van Monika Rinck en This Machine Kills Fascists. Een inkijkje achter de schermen van deze medewerker van Literaturwerrkstatt Berlin. Het essay heet ‘ In de stroom van de menigte, op de vis zijn route’ en is vertaald door Iannis Goerlandt.

Monika Rinck is samen met Lutz Seiler te gast op het slotfeest van Perdu op 28 juni, als het grote Terras 04 Berlijn boek gepresenteerd wordt. Verder met optredens van The Ulf Stolterfoht Experience, Anneke Brassinga en vertalers Ton Naaijkens en Miek Zwamborn.

Inmiddels staat ook de Inhoudsopgave (224 blz.!) van Terras 04 online. En van Monika Rinck een nieuwe vertaling door Miek Zwamborn van de Honingprotokollen: Honinghoon.

Over de auteur

-