Gepubliceerd op: woensdag 5 juni 2013

Felix Poetry Festival 2013

47_4826_felix-lies99Voor de vijfde keer organiseert Antwerpen Boekenstad het Felix Poetry Festival.  Het poëzie-evenement gaat door in het prachtige decor van het gerestaureerde Felixpakhuis dat aan de dokken op het Eilandje in de schaduw van het MAS ligt. Traditiegetrouw is de eerste avond (donderdag 13 juni) gewijd aan de Belgische poëzie.  Miriam Van hee stelt dan haar langverwachte nieuwe bundel ook daar valt het licht voor. Andere Belgische dichters van dienst zijn: de opnieuw boven water gekomen Miguel Declercq; en Lies Van Gasse die een nieuwe bundel uit heeft. Beat poet Serge Delaive en wonderjongen Antoine Wauters komen overgevlogen uit Wallonië.

Vrijdag 14 juni is het internationale luik van Felix Poetry. Drie internationale dichters die te gast zijn op Poetry International in Rotterdam zakken deze avond af naar het Antwerpse Felixpakhuis: het Russische jonge geweld Ilya Kaminksy, de mysterieuze Roemeense Daniel Bănulescu en de Canadese hoogvlieger Ken Babstock.

Naast de gasten van Poetry International biedt Felix Poetry Festival in samenwerking met het literaire tijdschrift Deus ex Machina ook een special Roemeense poëzie. Doina Ioanid en Claudiu Komartin vertegenwoordigen het beste van de Roemeense poëzie. Uit Nederland zijn vier dichters te gast: Tonnus Oosterhoff, Elly de Waard, Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze.

Meer info: hier.

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] blog vertelt Swoon het verhaal van de film. De Belgische première van Cirkel / Circle is op het Felix Poetry Festival in Antwerpen dat ook enkele dichters laat overvliegen uit Poetry International […]