Gepubliceerd op: woensdag 26 juni 2013

En dat vertel je me nu pas?

HelleveegChristophe Van Gerrewey bespreekt op De Reactor De helleveeg, de nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden, die deel uitmaakt van De Tandeloze Tijd. Centraal in de roman staat Tiny, die tot nog toe een bijrol vervulde in de cyclus. Maar of die keuze goed uitpakt?

In De helleveeg is de afwikkeling echter zo nadrukkelijk en geconcentreerd, dat als in een totalitaire staat bijna iedereen mee in het gelid moet lopen. De merkwaardigste gevangene van deze politiek wordt Albert Egberts – en ook, zoals gezegd, diens verleden.

Lees hier verder.

Over de auteur

- Frank Keizer is dichter, vertaler, redacteur en criticus. Publiceerde in 2012 het chapbook Dear world, fuck off, ik ga golfen bij Stanza en in 2013 Rampensuites bij Perdu, een vertaling van Disaster Suites van Rob Halpern, gemaakt samen met Samuel Vriezen.