Gepubliceerd op: zaterdag 18 mei 2013

Risee en van ’t Hof doen een Pauw en Witteman

Risee vanthofZe hadden elkaar, merkwaardig genoeg, nog nooit in levende lijve ontmoet maar na hun Date Ex Machina kon de liefde niet meer stuk:  Olaf Risee en Ton van ’t Hof gaan voortaan samen door het leven als de Pauw & Witteman van de literatuur. Op de website WVTTK  verschijnt op onregelmatige tijdstippen een podcast waarin Ton van ’t Hof en Olaf Risee in gesprek gaan met een schrijver of kunstenaar. In de eerste aflevering praten Ton en Olaf met dichter, performer en redacteur Bart FM Droog. Een gesprek over de Nederlandse Poëzie Encyclopedie, de nieuwe dichtbundel Zeewaarts!, voordragen, de eenzame uitvaart, schrijven in opdracht, Rottend Staal en wat verder ter tafel komt.
Het gesprek is te beluisteren via deze link. Je kan ook lid worden van de fb-WVTTK groep.

Opmerking: WVTTK staat voor Wat Verder Ter Tafel Komt (afkorting die vaak bij vergaderingen wordt gebruikt).

De oer-podcast tussen Risee en van ’t Hof in het kader van Date Ex Machina kan hier nog beluisterd worden. Risee kondigde het gesprek destijds als volgt aan:

“Zondagmiddag, 7 april. Een café in Breda. Twee mannen en één computer die alles genadeloos registreert. Ton Van ’t Hof en Olaf Risee ontmoeten elkaar voor de eerste keer. Zonder enige vorm van bescheidenheid dompelen zij zich onder in elkaars eloquente borrelpraat, waarbij de roddel & achterklap voortgestuwd worden op een lome beat van Rob de Nijs, bestekgeklater en dronkenlappen. Een gesprek van twee uur en drie kwartier (incl. rook- en plaspauzes). Over poëzieblogs, literaire tijdschriften, John Ashberry, kunstsubsidies, vertalingen en wat er verder zoal ter tafel komt. Inclusief een heuse prijsvraag voor diegene die het hele gesprek weet uit te luisteren.”

Over de auteur

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Risee en van ‘t Hof doen een Pauw en Witteman – Ooteoote. […]