Gepubliceerd op: zaterdag 11 mei 2013

Moeder en zoon met bolbliksem (1928)

foto OP bolbliksemAndermaal dook Matthias Kniep van Literaturwerkstatt Berlin voor Terras een tekst op (eerder signaleerden we een tekst van Hebel), ditmaal van Oskar Pastior. Het betreft een omschrijving van een foto uit 1928: Moeder en zoon met bolbliksem. Wiel Kusters vertaalde de korte tekst voor Terras en schreef er een naschrift bij waarin hij ondermeer ingaat op Pastior’s handtekening voor de Securitate.

De tekst maakt deel uit van het Terras #04 Berlijn project waarvan in juni een dik boek verschijnt, met bijdragen van Walter Benjamin, Herta Müller, Lucas Hüsgen, Monika Rinck, Ulf Stolterfoht, Elke Erb, Lutz Seiler, Ken Babstock, Michèle Métaille, Peter Gizzi en vele anderen. 224 blz. verspreid door stichting Perdu.

Van geheel andere lading is de ‘Einladung / Uitnodiging’ van Tilman Rammstedt, naar eigen zeggen ‘slechtse muzikant van de band Föhn’, dat voor Terras vertaald is door Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes.

Over de auteur

-