Gepubliceerd op: vrijdag 31 mei 2013

De herinneringsruimte van Norbert Hummelt

hummelt_portrait_hp

Jan Baeke, die volgende week zijn nieuwe dichtbundel Het tankstation op de route publiceert, vertaalde voor Terras zes gedichten van Norbert Hummelt. Hummelt is geboren in 1962 in Neuss, essayist en vertaler. Hij debuteerde in 1993 met de bundel knackige codes.  Hij vertaalde onder meer Inger Christensen en T.S. Elliot in het Duits. Voor Literaturwerkstatt Berlin ondervraagt Hummelt op een grondige en betrokken wijze dichters over hun werk. Jan Baeke schreef een inleiding bij de vertalingen, De herinneringsruimte van Norbert Hummelt.

Hummelt is een van de tien dichters die vertaald wordt voor Terras #04 Berlijn waarvan het boek op 10 juni van de drukker komt. Het is te verkrijgen via uitgeverij Perdu.  Buiten het boek en buiten Berlijn staan meer Duitse bijdragen online op Terras, zoals die van Wulf Kirsten door Willem van Toorn.

Over de auteur

-